Om oss

Vintergatan drivs av Madeleine och Patrik Salomonsson.

Att vi som ursprungligen är stockholmare hamnade på Vintergatan i Insjön beror till stor del på en rostig gammal cykel och en förälskelse i adressen.

Vi hade kompisar och stuga i Rönnäs och vid varje besök i Dalarna körde vi på Vintergatan i Insjön och längtade och drömde. En dag stod en häftig cykel i ett fönster och när vi stod och tittade på denna kom husägaren och bjöd in oss. 45 minuter senare hade vi tagit i hand och köpeförhandlingarna var inledda. Sex månader senare var huset vårt.

Huset har en lång historia. Maria Bergman byggde till sig själv och här startade hon sin rörelse så fort hon fick certifiering. Maria Bergman var en av alla driftiga Insjökvinnor som föddes i slutet av 1800-talet. I över 70 år drev hon sin manufakturaffär och anlitade även 100-tal väverskor runt om i bygden som försåg henne med vepor, dukar och bonader som hon sedan sålde vidare.

Idag har vi en mångsidig verksamhet i huset med logi, spa, uthyrning av fordon och försäljning av delikatesser med fokus på kaffe, te och choklad.